Polog b.b.

88 000 BIH

063 318 322

036 487 322

Pon - Pet: 07.00 - 15.30

16. ožujka 2021.

Certifikat TUV NORD ISO 9001

By: Velimir B. / Nekategorizirano

U svijetu poduzetništva i globalnog marketinga smatra se da postoje tri bitne stvari za osvajanje tržišta i pridobivanje kupaca. To su kvaliteta, rok i cijena – upravo ovim redoslijedom. Prešutno je poznato da se kvaliteta podrazumijeva (tako da se o njoj uopće ne razgovara), da se rok dogovara, a o cijeni se pregovara. Ovaj pristup je u kratkom vremenu uzdigao npr. japansko tržište iznad svih drugih. Ono što kupac najviše pamti je kvaliteta. Nakon što je posao zaključen i realiziran, rok više nije važan, cijena se s vremenom zaboravi i ostaje jedino zadovoljstvo ili nezadovoljstvo kvalitetom.

Kao pokušaj odgovora na sve glasnije zahtjeve na \”sigurnost\” kvalitete krenulo se u izdavanje normi serije ISO 9001, te odmah potom i na potvrde primjene zahtjeva ove norme u tvrtkama s različitom djelatnosti.

Ove potvrde zahtjeva norme ISO 9001 provode neovisne institucije kroz tzv. certifikaciju, nakon čega se izdaje certifikat o primijenjenosti zahtjeva, ili poznatije certifikat ISO 9001. Ovaj certifikat je iznimno brzo zauzeo vrlo važno mjesto i postao prepoznatljiv znak tvrtki koje u svom poslovanju posebnu pozornost posvećuju kvaliteti svojih proizvoda i/ili usluga. U certificiranju teorijski nema ograničenja, tako da se mogu certificirati npr.: proizvodne i uslužne djelatnosti, bolnice, škole, fakulteti, instituti, obrti, tvrtke ili obrti s 1 zaposlenim i multinacionalne kompanije. I svi su vrlo brzo potvrdili činjenicu da su, osim što im je to donijelo popravak pozicije na tržištu (bolji image i povjerenje), ostvarili i znatne unutarnje uštede. Na kraju se uspješnost svakog poteza analizira ipak samo kroz povećanje profita. Značaj ovog procesa uočava se u činjenici da je zanimanje za certifikaciju poraslo u odnosu na zadnjih pet godina 3-4 puta.

Certificiranje i nadzor TÜV Croatia

Usluge certificiranja vašeg sustava osiguranja kvalitete prema DIN EN ISO 9001 obuhvaćaju sljedeće:

 1. Priprema za certifikacijski audit – Predaudit.
  Kao jednu od opcija, ako želite, rado ćemo provesti predaudit. Predaudit sadrži pripremu za audit, provjeru dokumentacije i provođenje audita uključujući i izdavanje izvještaja o uočenim nedostacima. Cilj predaudita je zabilježiti slabe točke QM podloga (dokumentacije) i implementiranja sustava kvaliteta.
 2.  Ocjena QM dokumentacije.
  Ova aktivnost sadrži ispitivanje i ocjenu važećih QM podloga (QM priručnik, procedure, radne instrukcije i slično).
 3. Certifikacijski audit.
  U certifikacijskom auditu ocjenjujemo primjenu vaše QM dokumentacije i djelotvornost vašeg QM sustava. Audit provode auditori koji imaju ovlaštenje od strane TÜV CERT. Certifikacijski audit sadrži planiranje i provođenje audita, službeni izvještaj i izdavanje certifikata, registriranje u TÜV CERT (licenca) i primjena TÜV CERT znakova u reklamne svrhe.
 4. Nadzorni auditi.
  Kroz vrijeme važenja certifikata radi optimiranja Vašeg QM sustava provodimo godišnje nadzorne audite. Nadzorni audit uključuje ocjenu izmijenjenih QM podloga, planiranje i provođenje audita te izdavanje izvještaja, uključujući i registriranje u TÜV CERT.
  Certifikat koji dobijete nakon uspješno provedenog audita izdaje TÜV CERT i matična kuća TÜV NORD i potpuno su jednaki kao da ste certifikaciju proveli direktno s TÜV organizacijom u Njemačkoj. Certifikaciju provode domaći stručnjaci, pa dokumentaciju nije potrebno prevoditi na strani jezik.

Ukoliko trebate certifikaciju ili savjet, slobodno nam se obratite telefonom ili jednostavno popunite dolje navedeni upitnik i pošaljite nam ga.

Ukoliko želite grupnu certifikaciju, molimo Vas da uz dolje navedeni upitnik popunite i anex upitnika.

(preuzeto sa  https://www.tuv-nord.com/hr/hr/usluge/certifikacija-sustava/iso-9001/)